Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

July 12, 2015

Zakat Fitrah 2015

Assalamualaikum dan hai semua!
Zakat fitrah adalah wajib dibayar bagi setiap orang yang telah menetapi syarat wajibnya. Tujuannya adalah untuk membersihkan jiwa / diri seseorang yang sudah melaksanakan puasa. Selain itu, kita membayar zakat untuk memabantu dan berkongsi rezeki bersama mereka yang tidak mampu. Jadi mereka dapat merasa seperti orang lain juga.
Semua umah Islam pastikan membayar zakat fitrah kepada amil yang mempunyai kad kuasa dan resit bayaran yang dikeluarkan oleh Majlis Agama Islam Negeri supaya apa yang kita bayar tu sampai kepada mereka yang tidak mampu. Banyak kes yang kita bayar kepada mereka yang tidak ditunjukkan kad kuasa dan resit bayaran yang tidak sah.

Ini adalah kadar bayaran zakat fitrah bagi seluruh negeri. 

JANGAN LUPA BAYAR ZAKAT TAU!


No comments:

Post a Comment

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.